Electe

Program koncerta orkestra harmonika

  • Date: 07 - May - 2018
  • Location: Subotica, Serbia
  • Venue: Koncert orkestra harmonika AKUDUNS "Sonja Marinković"
  •  Buy Tickets

Program koncerta koji će biti izveden na nastupu Orkestra harmonika AKUDUNS „Sonja Marinković“ u ponedeljak 7. maja s početkom u 20 časova, objavljujemo u nastavku.

Ulaznica na koncert biće kompakt disk ovog orkestra. Kompakt disk će se moći kupiti na dan koncerta, na ulazu u Veliku većnicu Gradske kuće od 18 časova. Cena diska je 300 RSD. 

Program koncerta

Georg Fridrih Hendl – Muzika na vodi, Svita br. 2, Arr.Goran Penić

Klod Debisi – Mala svita, Arr.Goran Penić

Stevan Divjaković – Uvertira

Petar Konjović – Velika čočečka igra iz opere Koštana, Arr.Goran Penić

Stevan Hristić – Biljana i Svatovska igra, Arr.Goran Penić

Žorž Bize – Svita Karmen br.1, Arr.Goran Penić

Dirigent – Goran Penić

Goran Penić (1970)-Novi Sad/Srbija, svoje osnovno i srednje-školsko muzičko obrazovanje stiče u klasi prof. Dragice Tomašev na odseku harmonika u Muzičkoj školi: „Isidor Bajić“. Na Akademiji umetnosti u Novom Sadu diplomira 1994/95, gde pokazuje sklonosti i zanimanje ka dirigovanju. Od 1993. godine otpočinje svoj pedagoški rad na odseku harmonike u Muzičkoj školi „Isidor Bajić“ u Novom Sadu gde i danas radi. Zalaže se za koncertnu emancipaciju harmonike na polju solističkog, kamernog i orkestarskog muziciranja. Kao pedagog sa svojim učenicima osvaja visoka priznanja na domaćim i internacionalnim takmičenjima. Karijeru dirigenta započinje orkestrom harmonika Osnovne muzičke škole „Isidor Bajić“ sa kojim osvaja sva moguća priznanja u zemlji a od 1999. godine sa orkestrom AKUDUNS „Sonja Marinković“ gradi internacionalnu karijeru. Za postignute višegodišnje rezultate dobitnik je nagrade Udruženja baletskih i muzičkih pedagoga Srbije. Član je žirija na domaćim i internacionalnim takmičenjima u solističkim, kamernim i orkestarskim kategorijama.