Electe

Milena Radović i Filip Milisavljević zatvaraju Koncertnu sezonu Subotice 2019

  • Date: 15 - Dec - 2019
  • Location: Subotica, Serbia
  • Venue: Svečano zatvaranje Koncertne sezone Subotica 2019
  •  

Koncertna sezona Subotice 2019 biće zatvorena u nedelju 15. decembra, u Velikoj većnici Gradske kuće s početkom u 20 časova. Nastupaju Milena Radović, violončelo i Filip Milisavljević, klavir. Ulaz na koncert je slobodan.

Ove godine svečano zatvaranje Koncertne sezone pripalo je mladim umetnicima koji su svoje srednjoškolske dane proveli u Muzičkoj školi Subotica.  Na koncertu će nastupiti violončelistkinja, trenutno doktorant Akademije umetnosti u Novom Sadu, član organizacije Electe od samog osnivanja, Milena Radović i pijanista, viši stručni saradnik, korepetitor na AUNS, Filip Milisavljević.

Filip Milisavljević

Rođen je 1984. godine u Subotici. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekao je u Muzičkoj školi u Subotici u klasama prof. Anike Kiš, prof. Matije Molcera i prof. Petra Gavriljuka, a potom je pohađao osnovne akademske studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Vladimira Ogarkova gde je diplomirao uz najviše ocene.

Prva radna iskustva stekao je u Muzičkoj školi u Subotici, gde je radio kao nastavnik klavira i klavirski saradnik – korepetitor, sve do 2013. kada je stupio u radni odnos sa Akademijom Umetnosti u Novom Sadu kao stručni saradnik – korepetitor za flautu.

Kao pijanista učestvovao je na brojnim međunarodnim i državnim takmičenjima gde je i dobitnik priznanja :
Republičko takmičenje muzičkih škola Srbije, Beograd 1997. – I nagrada
„Concours International de Piano Nikolai Rubinstein“, Paris (France) 1997. – I nagrada
Festival Betovena, Beograd – Kolarac 2000. – Specijalna pohvala
„Concorso internazionale per giovani Musicisti“, Barletta (Italia) 2002. – I nagrada, zlatna medalja
7. Festival mladih pijanista (MŠ „Mihailo Vukdragović“ Šabac) 2003. – I nagrada
3. Takmičenje mladih pijanista „dr. Vojislav Vučković“,Beograd 2003. – Specijalna nagrada
Republičko takmičenje muzičkih škola, Beograd 2003. – I nagrada
Memorijal „Isidor Bajić“, Novi Sad 2004. – III nagrada
Vasilije Mokranjac – Specijalna nagrada za klavirsku saradnju u duu dodeljena od strane Novosadskog kluba 2006.

Kao klavirski saradnik je više puta nagrađivan. Dobitnik je specijalne nagrade “In memoriam Adrian Tomescu” kao najbolji klavirski saradnik na 7. Festivalu gudača u Sremskoj Mitrovici 2009, kao i nagrada za najbolju klavirsku saradnju za discipline Saksofon (2012., 2013.) i Flauta (2016.) na festivalu FEMUS u Subotici. Bio je oficijelni korepetitor na FEMUS 2012., FEMUS 2013. a takođe i na 8. i 10. Međunarodnom takmičenju duvača „Anton Eberst“ u Novom Sadu.
Imao je prilike da sarađuje na koncertima i seminarima sa velikim imenima kao što su Laura Levai Aksin (flauta), Matej Zupan (flauta), Renata Grajs – Armin (flauta), Nataša Marić (flauta), Renato Samueli (gitara), Luisa Selo (flauta), Guoliang Han (flauta), Žarko Perišić (fagot), Imre Kalman (violončelo), Megumi Tešima (violina), Stojan Dimov (saksofon), Ljubiša Jovanović (flauta), Zoran Krajišnik (gitara), Srđan Tošić (gitara) i drugi.

Trenutno radi kao Viši stručni saradnik – korepetitor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

 

Program:

Kodály Zoltán: Szólószonáta gordonkára Op. 8
Kodály Zoltán: Szonáta gordonkára és zongorára, Op. 4
Popper Dávid: Magyar Rapszódia, Op. 68.