Electe

Koncert: Ko je ko u Parizu?

  • Date: 11 - Oct - 2015
  • Location: Subotica
  • Venue: Gradska kuća - Velika većnica
  •  INFO

Muzički događaj koji će biti održan 11. oktobra 2015. godine u Velikoj većnici Gradske kuće sa početkom u 20 časova. Koncertnu sezonu Subotice obojiće umetnici iz Novog Sada; klarinetista Kristijan Boroš, fagotista Nemanja Mihailović i pijanistkinje Vesna Mišić Milikić, Nataša Srdić Jahn.

Kristijan Boroš, rođen je 1986. godine u Novom Sadu. Nižu i srednju muzičku školu »Isidor Bajić« završava u klasi kod profesora Pete Đure. Godine 2005. upisuje Akademiju umetnosti u Novom Sadu. Osnovne studije završava 2009. a master studije 2010. godine u klasi prof. mr Nikole Srdića. Tokom master studija radio je kao saradnik u nastavi a od novembra 2011. zaposlen je kao stručni saradnik na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. U junu 2013. završava Postdiplomske studije u klasi prof. Alois Brandhofera na Univerzitetu »Mozarteum« u Salcburgu(Austrija).
Tokom školovanja ostvario je zapažene rezultate na takmičenjima i muzičkim festivalima od kojih se izdvajaju Republička takmičenja 2003. i 2005. u Beogradu, kao i takmičenja drvenih duvača u Požarevcu 2004. i 2005. na kojima je osvajao zvanje Lauerata. Na I međunarodnom takmičenju klarinetista i flautista »Anton Eberst« 2008. godine u Novom Sadu osvaja I nagradu. Na Međunarodnom takmičenju mladih muzičara »Ohridski biseri« 2011. osvojio je II nagradu.
Pohađao je majstorske kurseve eminentnih profesora – J. Hlavač (Češka), Michel Arrignon (Francuska), Mate Bekavac (Slovenija), Jože Kotar (Slovenija), Zsolt Szatmári (Mađarska), Béla Kovács (Mađarska). Kao i majstorskе kursеve iz kamerne muzike kod profesora Norberta Girlingera (Austrija) i Boštjana Lipovšeka (Slovenija).
Od Univerziteta u Novom Sadu dobija Izuzetnu nagradu za postignut uspeh u školskoj 2005/2006, kao i nagradu za Vrhunske rezultate u umetnosti za školsku 2008/2009. Dobitnik je stipendije Univerziteta u Ljubljani za letnji semestar školske 2007/2008. godine. Bio je i stipendista Fonda za mlade talente za školsku 2009/2010. godinu.
Pored brojnih solističkih koncerata održanih u zemlji i inostranstvu, ostvario je i zapažene nastupe sa kamernim ansamblima i orkestrima od kojih se posebno ističu: Novosadski duvački kvintet, Hor klarineta Akademije umetnosti, Simfonijski orkestar Akademije umetnosti, Vojvođanski simfonijski orkestar, Beogradska filharmonija, Orkestar Opere SNP, Camerata Academica, Orkestar »Orfelin«.

Nemanja Mihailović je rođen u Kovinu 1985. godine. Srednju muzičku školu „Mokranjac” je završio u klasi prof. mr Mirka Isaeskog. Kod istog profesora je i studirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Tokom školovanja osvojio je niz nagrada na Republičkom takmičenju i Festivalu muzičkih škola Srbije (1999, 2001 i 2003. godine).
Osnivač je kamernog ansambla DAMS+, duvačkog trija na Fakultetu muzičke umetnosti i duvačkog kvinteta „Majstori duvači“. Bio je stalni saradnik Umetničkog ansambla „Stanislav Binički“ na mestu solo fagotiste, sa kojim je nastupao i kao solista. Kao honorarni član je sarađivao sa Simfonijskim orkestrom RTS, a takođe i sa Vojvođanskim kamernim orkestrom, orkestrom Beogradske filharmonije i Vojvođanskim simfonijskim orkestrom, sa kojima i danas sarađuje. Kao član Festivalskog orkestra učestvovao je na festivalima Bemus (2005) i KotorArt (2006). Održao je nekoliko resitala u zemlji.
Bio je polaznik majstorskih kurseva za fagot kod Mauricio Paeza, Knuta Sanstevolda, kao i kamernu muziku kod Viole Mokroš, Norberta Girlingera, Boštjana Lipovšeka i francuskog duvačkog kvinteta „Le concert impromptu“. Od 2010. do 2013. je učestvovao u projektima Nemačko-Skandinavske omladinske filharmonije, na koncertima u velikoj sali Berlinske filharmonije i Hamburgu. Član je Vojvođanskog simfonijskog orkestra, orkestra „Orfelin“ i Novosadskog duvačkog kvinteta. Od 2008. godine je zaposlen kao solo fagotista orkestra Opere u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu. Svira na instrumentu graditelja Živana Šarčevića

Vesna Mišić Milikić – srednju muzičku školu “Isidor Bajić” završila je u klasi prof. Lidije Gvozdanović. Diplomirala i magistrirala je klavir na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Rite Kinke.
Učestvovala je na majstorskim kursevima Arba Valdme, Rite Kinke, Christoph-a Berner-a, kao aktivni polaznik, a kao asistent bila je angažovana na majstorskim kursevima prof. Rite Kinke i Paula Gulde.
Učesnik je i dobitnik nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima ( Novi Sad, Beograd, Rim, Bratislava).
Sarađivala je i nastupala sa Nikolom Srdićem, Laurom Levai –Aksin, Jože Kotarom, Raquel Camarinha, Kristijanom Borošem, Senkom Nedeljković, ansamblom Musica viva, Tajj kvartetom… Oficijelni je korepetitor međunarodnog takmičenja Anton Eberst u Novom Sadu ( 2008, 2010, 2012, 2014). Solistički je nastupala u zemlji i inostranstvu. Snimala je više puta za radio i televiziju.
Autor je projekata francuske umetnosti- 2012. g. Debussy Fest, 2013. g. Poulenc – Monah i mangup, 2014. g. – 1914. nada i beznađe, koji su realizovani u gradovima Srbije pod pokroviteljstvom Francuskog instituta, a koprodukciji Muzičke omladine Novog Sada, Kulturnog centra Beograda i “Electe“ iz Subotice.
Radi kao vanredni profesor na predmetu korepeticija na klavirskoj katedri Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Nataša Srdić Jahn je rođena 1981.godine u Beogradu, završila je osnovnu i srednju muzičku školu „Isidor Bajić“ u Novom Sadu, u klasi Prof. Lidije Gvozdanović i Prof. Milene Apić. Započete studije u klasi Prof. Rite Kinke na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu nastavlja i završava u klasi Frank-Immo Zichnera na Hochschule für Musik „Franz Liszt“ u Weimaru. Godine 2009. je uspešno, sa najvišom ocenom, završila i postdiplomske studije kamerne muzike u Weimaru, u klasama Prof. Ulrich Beetza i Birgit Erichson (ABEEG Trio), i Prof. Larisse Kondratjewe.
Dobitnik je nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Pored solističkih i kamernih koncerata u regionu i u inostranstvu, Nataša Srdić-Jahn je dugogodišnje aktivna kao osnivač i član više ansambala moderne muzike u Srbiji i Nemačkoj, sa kojima redovno koncertira na domaćoj i stranoj sceni (Italija, Slovenija, Ekvador, Liban, itd.).
Na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu zaposlena je od 2009. godine, kao viši stručni saradnik – korepetitor.