Electe

Koncert: Bartoku u čast

  • Date: 19 - Oct - 2015
  • Location: Beograd, Srbija
  • Venue: Kulturni centar
  •  INFO

U ponedeljak, 19. oktobra 2015. godine u 21 sat u Kulturnom centru Beograd (Artget galerija) počinje multimedijalni događaj – Bartoku u čast. Koncert odabranih dela Bele Bartoka i projekcija video spota „Trilogija“ čine celinu kulturnog događaja koji su pripremile Sestre Gereg, uz podršku Electe produkcije.

Klavirski duo Sestre Gereg u sastavu Noemi Gereg i Enike Gereg, nastao je kao rezultat međusobne ljubavi i zajedničkog bavljenja pijanizmom. U početku, još u školskim danima, ova vrsta muzičkog izražavanja je više služila kao zabava. Nakon prvog nastupa dua Gereg, reakcije publike i stručne javnosti bile su veoma pozitivne nagoveštavajući uspešnu karijeru.

Preovladava utisak da kada sestre Gereg sviraju, savršeno komuniciraju jedna sa drugom, a njihova interpretacija predstavlja neverovatan spoj dve potpuno različite muzičke ličnosti. Klavirski duo je započeo karijeru uz prof. Emeke Šoti Sobonja, a u toku akademskih studija pod mentorstvom prof. Ninoslava Živkovića.

Učestvovale su na majstorskim kursevima Arboa Valdme, Marte Gujaš, Imrea Romana, Luja Fernanda Pereza i Žaka Ruvijea. Duo Gereg je osvajao nagrade na takmičenjima u Beogradu, Torinu, Rimu i Oslu.

Program

Bela Bartok 7 komada iz Mikrokosmosa za 2 klavira

Rapsodija za klavir op. 1

Tri burleske, op. 8c
Quarrel (Svađa) (Presto)
A Bit Drunk (Pomalo pijano) (Allegretto)
Molto Vivo Capriccioso

Šest rumunskih narodnih igara

Video spot Trilogija

I Inversion

II The Wall

III Perpetuum Mobile