Electe

Kamerna muzika Ivana Jevtića – Beogradski trio

  • Date: 06 - Nov - 2019
  • Location: Subotica, Serbia
  • Venue: Kamerna muzika Ivana Jevtića - Beogradski trio
  •  

Kamerna muzika Ivana Jevtića biće izvedena na koncertu Beogradskog trija u sredu 6. novembra u Velikoj većnici Gradske kuće s početkom u 20 časova. Ulaz na koncert je slobodan.

Program koncerta Kamerna muzika Ivana Jevtića:

Ivan Jevtić
1. Musique pour trio (1977)
2. Grand Trio (1992)

Beogradski trio

Igor Dražević (1989) je završio osnovne i master studije je klavira u klasi prof. Dubravke Jovičić. Trenutno je na završnoj godini doktorskih studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, odsek klavir, u klasi prof. Aleksandra Šandorova. Usavršavao se kod istaknutih profesora klavira: Svetlane Bogino, Vladimira Ugarkova, Aleksandra Serdara, Nevene Popović, Jokut Mihajlović, Arbo Valdme, Aleksandre Romanić, Natalije Trul i Siavuša Gadžijeva. Dobitnik je brojnih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Kao solista i kamerni muzičar radi na promovisanju u očuvanju muzičkog stvaralaštva domaćih autora širom Srbije i u inostranstvu.

Dušan Panajotović (1992) student je doktorskih studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi red. prof. Gordana Matijević Nedeljković, pri Katedri za violinu, gde je, istovremeno, angažovan kao asistent. Takođe, deo je i sekcije prvih violina pri Beogradskoj filharmoniji. Njegov rad je propraćen brojnim internacionalnim i domaćim nagradama, među kojima se ističu nagrada za Najboljeg mladog umetnika koju dodeljuje udruženje muzičkih umetnika Srbije (UMUS), 3rd International Danube Instrumental Competition u Ulmu, Nemačka, zatim Yamaha priznanje, a potom i specijalna nagrada na Internacionalnom takmičenju Ohrid Pearls u Makedoniji i brojne druge. Učesnik je čuvenih muzičkih svečanosti (NIMUS, BEMUS, NEISUONI DEILUOGHI) i aktivno nastupa kao solista i član kamernih muzičkih sastava. Sa kolegama iz Beogradskog tria se zalaže za izvođenje savremene srpske muzike.

Ivan Jarić (1993) je završio osnovne i master studije violončela u klasi Dragana Đorđevića, a specijalističke studije u klasi Srđana Sretenovića. Trenutno je student treće godine doktorskih studija violončela u klasi Srđana Sretenovića na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Dobitnik je brojnih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima, kao i mnogobrojnih stipendija, među kojima se izdvajaju stipendije grada Beograda, kao i stipendije iz fonda Dositeja za najbolje studente završnih godina osnovnih i master studija u Srbiji za 2014. i 2015. godinu. Kao solista i kamerni muzičar je nastupao u najprestižnijim koncertnim dvoranama Beograda. Njegovo sviranje je zabeleženo na kompakt disku koji je izdat u produkciji Muzičke škole Mokranjac.

Marina Popović (1988) je diplomirala violinu u klasi profesorke Jasne Maksimović, posle čega upisuje Master na UIA u Kristiansandu, u Norveškoj. Nakon kojeg se vraća u Srbiju i upisuje Master iz viole u klasi profesora Dejana Mlađenovića. Stalni je član simfonijskog orkestra RTS i stalni saradnik Beogradske filharmonije. Aktivno nastupa u više kamernih sastava, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Facebook: https://www.facebook.com/BelgradeTrio/

Instagram: https://www.instagram.com/belgradetrio/

FB Event: https://www.facebook.com/events/2549467061786339/