Electe

Bogányi Piano stigao u Suboticu

Bogányi Piano, klavir 21. veka, stigao je u Suboticu sinoć 21.15. Publiku koja je izlazila sa koncerta Klavirskog dua Elmazi, kod glavnog ulaza u Gradsku kuću zatekao je kamion koji je pravo iz fabrike dovezao Bogányi Piano u naš Grad.

Gotovo čitava dva sata klavir je prenošen u delovima i postavljen na podijum Velike većnice u 23 časa. Prenošenja Bogányi Piano u većnicu, pridružilo se nekoliko naših sugrađana, koji su snagom i moralnom podrškom učestvovali u ovoj akciji.

Na licu mesta nalazili su se i objektivi Electe Production i oficijelnog fotografa Zdenka Štrickog, te postavljamo u nastavku vesti fotografije i video. 

Bogányi Piano

Kada su se staze svetski poznatog mađarskog pijaniste Gergelja Bogányija i industrijskog inovatora Fransoa Bandure (François Bandura), osnivača Mono Grupe ukrstile, dogodilo se nešto veoma značajno.

Nauka kaže da je zvezdani sudar u galaksiji neverovatno retka pojava, i da se događa samo jednom u 10000 godina. Vreme sastanka Fransoa i Gergelja deluje upravo ovako. Oni su zajedno kako veruju načinili “parče božanske intervencije” kojim su podmladili Bogányi klavir, iz prototipa u finalni vrhunski proizvod, te tako stvorili klavir visokih performansi.

Uz inženjersko znanje Mono Grupe i njihove stručnosti u proizvodnji luksuznih automobilskih enterijera za brendove kao što su Lambordžini i Porše, sada postoji i novi proizvodni objekat – klavir.

Kvalitet, najsavremenija stručnost Mono Grupe u oblasti korišćenja materijala od ugljeničnih vlakana, drveta, aluminijuma i svih ostalih elemenata, doveli su ovaj projekat do savršenstva. Pružaju jedinstvenu kombinaciju modernih inovacija, materijala i proizvodnje Bogányi  klavira na tradicionalan način.

Muzička i indrustrijska sfera skovane su u jednu moćniju silu, i započelo je stvaranje jednog novog klavirskog univerzuma. Celokupna gradnja klavira počiva na stručnom produkcijskom znanju.

Preko 40 zaposlenih, uključujući klavirske eksperte i industrijske inovacije, svakodnevno rade i zajedničkim snagama stvaraju nove instrumente.

Kao ikona mađarskih inovacija, u nameri da ima što bolji kvalitet, Bogányi klavir dostupan je širom sveta.

Pogledajte video

Šta Vi mislite?