Electe

Renata Rož

Renata Rož rođena je u Subotici 1987.godine. Svoje umetničko obrazovanje je započela u Muzičkoj školi Subotica u klasi prof. Katarine Skenderović, gde i završava srednje muzičko obrazovanje kao đak generacije.

Diplomirala je na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu u klasi mr Laure Levai Aksin. Master akademske studije završila je u istoj klasi sa prosečnom ocenom 10.

Usavršavala se na majstorskim kursevima kod Ištvana Matuz, Gergelja Iceša, Džuidi Koidina, Balint Janoša, Mihael Belevanka, itd. Dobitnik je niza nagrada kao solista i kao član kamernog ansambla (republička takmičenja, festivali, međunarodna takmičenja).

Već u srednjoj školi započela je svoju orkestarsku praksu kao druga flauta Subotičke filharmonije, sa istim orkestrom nastupala je i kao solista pod dirigentskom palicom Berislava Skenderovića. Kasnije, nastupa kao druga flauta i pikolo Vojvođanskih simfoničara.

Za pedagoški rad je dobila poziv još u toku studija (2008. godine). Trenutno radi u Muzičkoj školi u Subotici kao profesor flaute i kamerne muzike. Renatini učenici su osvajali brojne nagrade (laureati, visoke prve i specijalne nagrade) na međunarodnim i republičkim takmičenjima i raznim festivalima flaute i umetničke muzike.

2013. godine Pokrajinski sekretarijat AP Vojvodine dodelio joj je nagradu, priznanje mentoru za postignute vrhunske rezultate na takmičenjima.